Ingrediënten voor ongeveer 30 porties:

225 gr zachte boter
125 gr (witte basterd) suiker
1 ei
1 theelepel amandelextract
1 tl vanille-extract
350 gr bloem
1 tl bakpoeder
1 tl zout
100 gr hele amandelen

Voor de afwerking:

2 eetlepels aardbeiengelei ( = jam ) zonder stukjes fruit
1 eetlepel water

Bereidingswijze

Meng de boter samen met de suiker, het ei, het amandel extract en het vanille extract in tot een cremige massa. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout en voeg dit dan lepel voor lepel toe aan het beslag. Maak een bol ervan en verpak het in plastic folie. Leg het nu 1 tot 2 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160°C. Neem de helft van het deeg en leg de rest terug in de koelkast zodat het koud blijft. Maak nu kleine bolletjes van het deeg. Rol elk bolletje uit tot een slang. Druk met 2 vingers een deuk erin zodat de knokkel ontstaat. snijd met een schilmesje enkele inkepingen ertussen. Steek aan het uiteinde een amandel in het deeg. Zie het video filmpje 🙂 Leg de vingers op een bakplaat bekleed met bakpapier en ga zo door tot je deeg op is.

Bak de vingers af in ca 20-25 minuutjes. Laat ze afkoelen op een rooster.

Verwarm wat aardbeiengelei ( zonder stukjes fruit ) met een eetlepel water op het vuur. Roer goed door. Doe de gelei in een spuitzak en knip een heel klein puntje af. Spuit nu de gelei rond de nagels en naderhand over alle vingers heen. Leg ze in een kom en deel ze uit !

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten