Ingrediënten:

4 eieren
225 gram suiker
225 gram zeer zachte boter
275 gram zelfrijzend bakmeel
2 tl bakpoeder
4 el melk
Citroen extract

Voor de crème au beurre:

100 gr water
240 gr suiker
100 gr eiwit
360 gr echte boter op kamertemperatuur
De zaadjes van 2 vanillestokjes of vanille extract

Extra nodig:

Poedersuiker
Scheutje warm water
Kleurstoffen
Spuitmondjes Rose en Tulip en Leaves van de leukste taartenshop

Werkwijze:

Klop de eieren en de suiker tot een schuimig beslag. Voeg de boter, het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, de melk en het citroen extract toe en mix verder totdat je een glad beslag krijgt. Neem een tulband vet deze in. Stort hierin het beslag bak de cake op 170 ° C in ongeveer 1 uur gaar. Na het bakken ontvormen en laten afkoelen op een taartrooster.

Maak ondertussen de crème au beurre.
Doe het water samen met de suiker in een pan en breng aan de kook. Voeg de zaadjes en de vanillestokjes toe en laat deze mee koken. Laat het koken tot je de temperatuur hebt bereikt van 121°C. Ondertussen dat je suikerwater kookt klop je de eiwitten mooi stijf. Haal de vanillestokjes uit het suikerwater en voeg het suikerwater toe aan het eiwit en laat de machine het geheel nu terug koud kloppen. Dit duurt ca 20 à 25 minuutjes. Voeg dan de zachte boter toe en klop goed door tot een egale crème. Gebruik je vanille extract ? Voeg dat dan nu toe en klop door.

Wanneer de tulband is afgekoeld neem je een kommetje. Doe hierin de poedersuiker met een heel klein scheutje water. Meng goed door tot een redelijk papje. Schenk dit nu over de tulband zodat het aan de randen nog iets afloopt. Laat het glazuur opstijven.
Neem nu een paar kommetjes en verdeel hierin de crème. Voeg aan elk kommetje een andere kleurstof toe. Meng goed door.
Neem nu plastic folie en leg hierop de crème. Draai de folie op zodat je een snoeprolletje krijgt. Neem een aantal spuitzakken en knip ze op maat voor de spuitmondjes. Leg de plastic folie met crème nu in de spuitzak. Knijp zodat de crème aan het mondje zit. Draai goed aan en leg aan de kant totdat alle spuitzakken klaar zijn. Spuit nu willekeurig de bloemen en de blaadjes op het glazuur.

Koel bewaren maar niet in de koelkast.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten