Ingrediënten voor het schuim:

150 g eiwit ( ca 6 eieren, maat M )
225 g suiker
snufje zout

Voor de chocomousse:

250 g pure chocolade
500 ml slagroom 40 % vet
75 g suiker

Naar keuze:

1 pot kersen ontpit op sap
30 gr Maizena
75 gr suiker

Voor de afwerking:

Geraspte chocolade

Werkwijze:

Warm de oven al voor op 90°. Neem het bakpapier en teken hier 3 cirkels op van 18 cm doorsnede. Doe de eiwitten samen met de snuf zout in een vetvrije kom. Zet de mixer aan en klop de eiwitten stijf. Voeg tijdens het mixen beetje voor beetje de suiker toe en mix door totdat er mooie witte pieken ontstaan. Neem de bakplaat erbij en leg hierop het bakpapier. Neem een spuitzak met een rond spuitmondje en vul deze met het eiwit. Spuit nu het eiwit op de cirkels die je op het bakpapier hebt getekent. Je begint van het midden en werkt naar de buitenranden toe. Zet de bakblikken in de oven en laat het eiwit drogen in ca 2.5 à 3 uur.

Chocolademousse:

Wanneer de schuimplaten zijn afgekoeld smelt je de chocolade au bain marie en laat je deze terug een beetje afkoelen. Klop de slagroom met de suiker lobbig ( yoghurt dikte ). Doe nu de chocolade bij de slagroom en klop deze verder stijf.

Naar keuze de kersen:

Neem een beetje sap van de kersen en doe dit in een kopje. Meng er de maizena onder. Breng de rest van de kersen met het sap en de suiker aan de kook. Bind met de maizena en laat afkoelen.

Neem een taartschotel en leg hierop de eerste plak schuim. Smeer er met een paletmes enkele lepels chocomousse over uit. Indien je er kersen op wilt kun je daar een gedeelte van erop leggen. Leg de 2de plaat schuim erop en werk weer af met chocomousse en kersen. Leg de 3de plaat erboven op en smeer nu de zijkanten van de taart af met chocomousse. Breng met de hand de geraspte chocolade aan en werk de bovenkant van de taart nog af met toefjes chocomousse. Zet de taart in de diepvries.

Ik kon niet wachten en heb hem dus eerst geproefd en daarna de rest ingevroren 🙂

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten