Voor 12 à 14 stuks

Voor de koeken:

4 eieren
200 gram suiker
200 gram bloem
2 tl bakpoeder
snufje zout

Voor de crème:

100g plantaardige boter
100g shortening (crisco) of 100 gr plantaardige boter
200g poedersuiker
1el vanille extract

Voor de chocolade:

225 gr chocolade ( ik heb een mengeling van puur en melk genomen )
10 ml Neutrale olie

Werkwijze:

Klop de eieren, de suiker en de snuf zout tot een luchtige ruban. Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom. Zeef nu nog eens de bloem en het bakpoeder boven de ruban en spatel het nu voorzichtig met de hand onder het beslag. Doe het beslag in een spuitzak met een rond spuitmondje. Neem 3 bakplaten en bekleed deze met bakpapier. Spuit nu een ovale u-vorm op de bakplaat (ca 3.5 cm breed en 7 cm lang). Laat voldoende ruimte tussen de koeken want ze lopen iets uit. Ik kreeg er 8 per bakplaat.
Bak de koeken in 12 à 13 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180°C gaar. Laat ze volledig afkoelen.
Smelt de chocolade samen met de olie au bain-marie en laat de chocolade ietsje afkoelen. Dop nu elk uiteinde in de chocolade, leg op een rooster om uit te harden.
Meng de malse boter, de crisco, de poedersuiker en het vanille extract tot een smeuïge crème. Neem een spuitzak en een kleine spuitmond. Vul de spuitzak met de crème. Neem een koek en spuit deze mooi op, niet te dik. Leg er een andere koek bovenop en druk licht aan. Werk alle koeken op deze manier op.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten