Benodigheden:

Voor de banketbakkersroom:

1 liter melk
100 gram puddingpoeder
250 gram suiker
2 eidooiers

Maak als eerste de banketbakkersroom aangezien deze moet afkoelen. Neem wat melk en meng dit met puddingpoeder, suiker en eidooiers. Breng de rest van de melk aan de kook en voeg dan dan het papje toe. Laat eventjes doorkoken en stort dan de pudding uit in een schaal. Leg op de pudding plastic folie ( niet de kom bedekken want dan krijg je condens en word je pudding waterachtig ) en zet in de koelkast totdat de pudding volledig koud is.

Benodigheden vlaaibodem :

250 gr bloem
4 gr droge gist
30 gr kristalsuiker
2 gr zout
40 gr boter, gesmolten
2 kleine eitjes
50 gr melk, handwarm
Beetje vanille extract

Meng alle ingrediënten behalve het zout in de keukenmachine. Laat een vijftal minuten kneden en voeg dan het zout toe. Laat de machine nog een 10 minuutjes kneden en leg dan het deeg in een andere kom. Laat ca 3 kwartier rijzen. Rol na het rijzen het deeg uit tot een ronde lap die iets groter is dan de vlaaibodem. Leg het deeg in de vorm en rol de randen af. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Laat nog eens een half uurtje rijzen en duw daarna de randen nog even aan zodat ze boven de vorm uitkomen. Bak blind op 210 graden circa 12 minuten.

Benodigheden vulling taart :

250 ml slagroom
1 tl suiker
500 ml slagroom
50 Gram poedersuiker
150 gram donkere chocolade gesmolten

Werkwijze :

Klop de slagroom ( 250 ml ) samen met de tl suiker stijf. Klop de slagroom (500ml) samen met de poedersuiker half stijf. Voeg hieraan de gesmolten chocolade toe en klop de slagroom nu verder stijf.
Neem de koude banketbakkersroom en klop deze tot een luchtige crème in de keukenmachine of met mixer. Neem de bodem en vul met een laag banketbakkersroom. Hierop een laag slagroom aanbrengen en glad strijken met een paletmes. Neem de chocomousse en doe deze in een spuitzak. Spuit rozetten op de vlaai en werk af met wat geraspte witte chocolade.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten