Benodigheden voor 12 à 15 stuks:

100 gram amandelpoeder
155 gram suiker
35 gram bloem
1 gram grof zout
50 gram bakvast chocolade stukjes of druppels
4 eiwitten
90 gram gesmolten boter
50 gram fondantchocolade
1 flexibele vorm voor kleine gebakjes

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 175 °. Meng het amandelpoeder, de suiker, de bloem, het zout en de helft van de chocolade druppels met elkaar. Spatel de eiwitten onder het droge mengsel. Meng de gesmolten boter met de fondantchocolade en spatel dit door het mengsel. spuit het beslag in de flexibele vorm en strooi er de rest van de chocoladedruppels over. Bak af in een voor verwarmde oven in ca 20 à 25 minuutjes. Doe altijd de priktest om te zien of de cakejes gaar zijn. Haal de chocoladefinanciers na afkoeling uit de vorm.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten