Benodigdheden:

5 eieren
150 gr suiker
100 gr bloem
50 gr maizena
50 gr cacaopoeder
1 koffielepel bakpoeder
Een scheutje vanille extract of voeg de zaadjes van een vanillestokje toe bij de eieren en de suiker.

Ik heb 2 biscuits gebakken omdat ik graag een hogere taart wilde maken. De lagen biscuit zijn ongeveer 1 à 1.5 cm dik en daar komt de vulling dan op. Wanneer je 1 biscuit maakt zou ik er 3 lagen van maken ipv 4.

Voor de vulling en topping:

1/2 Liter slagroom
2 doosjes aardbeien
6 Flinke eetlepels zelfgemaakte aardbeiengelei
3 koffielepels suiker of vanillesuiker
Eventueel een zakje klopfix
Chocolade geraspt

Voor de snelle chocomousse:

1/2 liter slagroom
50 gr suiker
150 gr gesmolten chocolade

Voor de afwerking, aardbeien en ander rood fruit.

Werkwijze:

Warm de oven voor op 175 °. Splits de eieren en klop de eidooiers samen met 2 eetlepels suiker au bain marie tot een temperatuur van 45 °. Neem de eidooiers van het vuur en klop ze tot een stevige ruban. Neem een vetvrije kom en klop hier in de eiwitten stijf met de suiker die je gedeeltelijk steeds toevoegt. Wanneer je een mooie stijve, glanzende massa hebt verdeel je 1/3 hiervan met de ruban. Neem een spatel en schep het eiwit er voorzichtig onder. Leg de rest van het eiwit er boven op. Neem de bloem, mayzena, cacaopoeder en bakpoeder en zeef dit uit boven de kom. Spatel de bloem er voorzichtig onder tot je een mooie luchtige massa hebt. Neem de bakvorm en vul deze met het beslag. Bak af in ca 25 minuten. Doe altijd de prikkertest om te kijken of je biscuit gaar is. Laat de biscuit volledig afkoelen.

Klop de slagroom stijf met de suiker en de klopfix.

Klop de slagroom voor de chocomouse half stijf samen met de poedersuiker. Voeg de gesmolten chocolade toe en klop verder stijf.
Snij de biscuit met een taartenzaag in 3 of 4 lagen. Neem de gelei en smeer deze uit over de bodem. Daarna een laag chocomousse erover smeren. Leg de 2e laag erbovenop en herhaal de gelei en een laag slagroom. Leg er een laag gesneden aardbeien bovenop. Leg de 3de laag biscuit en weer een laag gelei en chocomousse. Leg de top van de biscuit erop en smeer de zijkant in met slagroom. Doe de chocoladekrullen op een bord en neem de biscuit tussen je handen en rol hem voorzichtig door de chocoladekrullen. De bovenkant insmeren met slagroom en dan langs de rand toefjes spuiten. Vul de taart met aardbeien en zet hem koel weg.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten