Benodigheden voor 12 chocolade cupcakes :

150 g zachte boter
150 g Suiker
1 Snufje zout
Vanille extrakt
2 Eieren (kamertemperatuur)
160 g Bloem
30 g Cacaopoeder
½ TL Bakpoeder
¼ TL Natrium bicarbonaat
100 g gesmolten pure chocolade
Een beetje melk eventueel (kamertemperatuur)

Voor de topping:

16 reepjes kinderchocolade
200 ml slagroom
250 gr mascarpone

Extra:

chocolade boontjes om te decoreren
stukjes Kinderchocolade om te decoreren

Werkwijze voor de topping:

Smelt de repen chocolade en laat het geheel afkoelen. Klop de slagroom samen met de mascarpone. Meng na afkoeling de chocolade eronder.

Werkwijze voor de chocolade cupcakes:

Boter, suiker, zout en vanille extract mixen tot een crème. Eieren 1 voor 1 toevoegen en goed laten opnemen in de massa. De droge benodigdheden zeven en toevoegen. De gesmolten pure chocolade toevoegen en als het beslag nu iets te stevig is schenk er een scheutje melk bij. Neem een ijsschep en vul de cupcake papiertjes met een bolletje deeg. Bak de cupcakes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °. Doe altijd de prikkertest om te zien of ze gaar zijn ! Laat de cupcakes volledig afkoelen.

Vul een spuitzak met de topping en spuit de cupcakes mooi op. Snij de resterende reepjes chocolade in kleine blokjes en steek ze in de topping. Werk af met een cacaoboontje. Zet ze in de frigo om op te stijven. Neem ze een half uurtje voor het serveren uit de frigo.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten