Ingrediënten:

625 gr bloem
300 ml melk
100 gr zachte echte boter (roomboter)
1 ei
25 gr verse gist of 12 gr droge gist
30 gr suiker
7 gr zout

Extra:

1 eigeel
1 el melk
Bakplaat en bakpapier

Werkwijze:

Meng alle ingrediënten behalve het zout met elkaar in de keukenmachine of met de hand. Kneed tot een deeg en voeg het zout toe. Kneed nu verder totdat je een mooi soepel deeg hebt gekregen. Laat het deeg ca 1 uur rijzen.

Na de eerste rijs sla je de lucht uit het deeg en kneed licht door. Ik heb 6 bolletjes van 80 genomen om er bolletjes van te maken zodat ik kleine brioche broodjes kreeg. De rest van het deeg heb ik gewogen en door 3 gedeeld. Van de drie overgebleven deegbollen heb ik lange rollen gedraaid en deze gevlecht. Neem een eidooier en meng er 1 el melk onder, roer door en bestrijk met het eigeel de vlecht en de broodjes. Laat de vlecht en de broodjes nog een half uurtje narijzen en bak dan eerst de broodjes af in een voorverwarmde oven van 220°C in ca 10 minuutjes. Laat ze na het bakken afkoelen.

Bak de vlecht af op dezelfde temperatuur in ca 20 à 25 minuten.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten