Ingrediënten:

600 gr bloem
210 ml lauwe melk
30 gr Gist
40 gr suiker
1 eidooier
100 gr boter
10 gr zout

Banketbakkersroom voor 600 gr pudding:

500 ml melk
1 eidooier
125 gr suiker
50 gr puddingpoeder ( custard )

200 geweekte rozijnen of chocolade stukjes
1 eidooier om de taart te doreren

Voor de afwerking van de taart:

Abrikozengelei
Scheutje water

Voor het glazuur:

100 gr poedersuiker
20 ml kokend water

Bereiding:

Doe alle ingrediënten behalve het zout in de keukenmachine en laat de machine een aantal minuten kneden. Voeg nu het zout toe en laat de machine nog een 20 minuten verder kneden. Verdeel het deeg nu in 2 porties voor de grote taart of 4 porties voor de kleine taartjes. Bol het deeg op en verpak in plastic folie. Laat het deeg een kwartiertje rusten.

Maak de banketbakkersroom:

Breng het grootste gedeelte van de melk met de suiker aan de kook. De rest van de melk meng je met de eidooier en het puddingpoeder. Wanneer de melk kookt schenk je er een beetje van bij de koude melk. Goed roeren en alles terug in de pan schenken en aan de kook brengen. Doe de pudding in een schaal en bedek met plastic folie. Er mag geen vel op komen. Je kunt de pudding gewoon warm op de taart leggen aangezien deze mee gebakken wordt in de oven.

Neem nu 1 deegbol en rol deze uit tot een ronde lap die groter is dan je bakvorm. Leg de lap in de vorm, druk de zijkanten aan en snijd de randen bij met de deegrol. Bestrijk de bodem met een laagje pudding en strooi er rozijnen of chocoladestukjes overheen. Neem nu de andere bol en rol deze uit tot een rechthoekige lap van 25 x 35 cm. Bestrijk de lap met pudding en strooi er rozijnen of chocoladestukjes over. Rol nu de lap op. Begin met de langste kant. Als je de lap hebt opgerold snijd je er stukken van een 2 cm vanaf. Rangschik de koffiekoeken in de bakvorm tot de vorm mooi gevuld is. Bestrijk de koeken met een beetje eigeel en laat nog een half uurtje rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200° C en bak de taart af in ca 20 à 25 minuten.

Ontvorm de taart en breng 2 flinke eetlepels abrikozengelei met een beetje water aan de kook. Neem een kwast en bestrijk de randen van de taart hiermee en de kleine brioches.

Breng de 20 ml water aan de kook en giet dit dan op de poedersuiker, roer goed door en leg met een koffielepeltje op elke brioche een beetje glazuur.

Laat de taart nu verder afkoelen.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten