Benodigheden voor de bodem:

250 Gr bloem
4 Gr droge gist
30 Gr suiker
2 Gr zout
40 Gr echte boter
2 Kleine eieren
50 Gr melk ( eventueel extra melk indien het deeg te droog is )
Vlaaivorm met losse bodem ( Ik heb deze keer een vorm van 19 cm doorsnede gebruikt ).

Vulling:

250 Gr blauwe bessen
1 el mayzena
1 el poedersuiker
Scheutje water

Kruimels:

250 Gr bloem
130 Gr suiker
130 Gr echte boter

Meng alle ingredi├źnten behalve het zout met elkaar. Laat de machine een 5 tal minuten kneden en voeg dan pas het zout toe. Laat de machine nog een 10 tal minuten kneden en laat dan het deeg ca 45 minuten rijzen. Rol daarna het deeg uit tot een ronde lap die ruim over de vorm past. Druk de zijkanten voorzichtig aan en rol dan over de vorm om het overtollige deeg af te snijden. Prik in de bodem met een vork gaatjes.
Doe de bessen in een steelpan en breng aan de kook. Meng een scheut water met de mayzena en poedersuiker en schenk dit bij de bessen zodat het geheel een beetje dikker word. Schenk de bessen in de vlaaivorm en leg nu de kruimels erop. Afbakken in een voorverwarmde oven op 180┬░ ongeveer 25 minuten.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten