Ingrediënten voor de biscuit:

5 eieren
150 gr suiker
100 gr bloem
100 gr maizena
1 koffielepel bakpoeder
De zaadejes van een vanillestokje
Een 10 tal druppels amandel extract

Voor de vulling:

500 ml melk
125 gr suiker
1 eidooier
50 gr puddingpoeder ( custard )
250 gr echte boter op kamertemperatuur
Kersen op sap indien je dat wilt en suiker naar smaak en 1.5 koffielepel maizena

Topping biscuit:

125 gr boter
125 gr suiker
125 gr amandelschilfers
1 zakje vanillesuiker
1 el melk

Voor de afwerking:

Poedersuiker

Werkwijze:

Begin met het maken van de vulling. Neem 400 ml melk en breng deze aan de kook samen met de suiker. De rest van de melk meng je met de eidooier en het puddingpoeder. Roer goed door. Wanneer de melk kookt schenk je een beetje bij de koude melk, roer door en schenk dan alles terug in de pan en breng onder voortdurend roeren terug aan de kook. Schenk de pudding in een schaal en dek af met plastic folie. Laat volledig afkoelen tot kamertemperatuur. Ga nu verder met het maken van de biscuit.

De biscuit:

Warm de oven voor op 180 °. Splits de eieren en klop de eidooiers samen met 2 eetlepels suiker au bain marie tot een temperatuur van 50 °. Neem de eidooiers van het vuur, voeg het amandel extract en de zaadjes van het vanillestokje toe en klop ze tot een stevige ruban. Neem een vetvrije kom en klop hier in de eiwitten stijf met de suiker die je gedeeltelijk steeds toevoegt. Wanneer je een mooie stijve, glanzende massa hebt verdeel je 1/3 hiervan met de ruban. Neem een spatel en schep het eiwit er voorzichtig onder. Leg de rest van het eiwit er boven op. Neem de bloem, mayzena en bakpoeder en zeef dit uit boven de kom. Spatel de bloem er voorzichtig onder tot je een mooie luchtige massa hebt.
Neem de bakvorm en vul deze met het beslag. Maak nu de topping.

Neem een pan en doe hierin alle ingrediënten behalve de amandelschilfers en warm op het vuur tot de boter en de suiker gesmolten is. Voeg de amandelschilfers toe en roer goed om. Neem nu de springvorm erbij en leg met een vork de amandelschilfers langs de rand van de biscuit. Bak de biscuit af in ca 35 minuten. Doe altijd de prikkertest om te kijken of je biscuit gaar is. Laat de biscuit volledig afkoelen.

Als je biscuit afgekoeld is en je wilt hem beleggen met kersen dan neem je nu een beetje sap van de kersen en doet hierbij 1.5 koffielepel maizena. De kersen breng je aan de kook met suiker naar smaak. Wanneer het kookt voeg je de maizena toe en roert tot het mengsel dik is. Neem van het vuur en laat afkoelen.

Wanneer de pudding op kamertemperatuur is neem je de boter en klop je deze romig. Doe er nu telkens 1 lepel pudding bij totdat je pudding op is. Zorg dat boter en pudding dezelfde temperatuur hebben anders gaat het schiften.

Snijd de biscuit doormidden en leg de kersen op de bodem. Hierop leg je de pudding. Dit is een flinke laag maar dat is juist lekker. Strijk glad met een paletmes en leg dan het deksel erop. Werk af met poedersuiker, laat een beetje opstijven in de koelkast en nu.............smullen maar.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten