Ingrediënten voor de bodem:

250 gr bloem
170 echte boter
85 gr witte basterdsuiker
Snuifje zout
zakje vanillesuiker

Voor de chocolade laag:

150 gr gesmolten chocolade

Voor de chocomousse:

600 ml slagroom 40% vetgehalte
150 gr pure chocolade
50 gr bloemsuiker

Voor de afwerking:

200 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
Verschillende soorten bessen, frambozen en braambessen

Werkwijze:

Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en laat deze alles goed kneden tot een bal deeg. Heb je geen keukenmachine, dan kun je dit best even met de hand doen. Beboter een vlaaivorm met losse bodem. Rol het deeg uit tot een plak die net iets groter is als je bakvorm en leg de plak in de vorm. Bak de bodem blind in een voorverwarmde oven van 160° C. Baktijd ongeveer 60 minuten. Tijdens de laatste 5 minuten kun je het bakpapier met de bakbonen verwijderen en de vorm nog even terug in de oven zetten zodat de bodem ook kleurt. Laat de bodem na het ontvormen volledig afkoelen.

Chocolade:

Smelt de chocolade au bain-marie en verdeel de chocolade over de bodem. Strijk mooi glad met een paletmes en laat de chocolade even opstijven in de koelkast.

Maak de chocomousse:

Breng 200 ml room aan de kook en smelt hierin de chocolade. Roer goed door. Als de chocolade gesmolten is voeg je de resterende 400 ml slagroom toe en zet je het in de koelkast om terug koud te worden. Wanneer de slagroom volledig koud is klop je hem goed stijf op en beleg de vlaai hiermee. Strijk glad met een paletmes.

Slagroom:

Klop de slagroom met de suiker stijf. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit in de lengte van de vlaai strepen slagroom. Laat tussen de strepen 1 tot 1.5 cm ruimte. Vul nu de tussenliggende ruimtes met de verschillende soorten bessen en frambozen. Zet de taart koel weg totdat je hem gaat serveren.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten