Ingredi├źnten voor de bodem:
250 gr bloem
4 gr droge gist of 8 gr verse gist
30 gr suiker
2 gr zout
40 gr gesmolten boter
2 kleine eitjes
25 gr lauwe melk

Voor de vulling:
200 ml Slagroom
100 gr echte boter
400 gr witte chocolade

Een zakje taartina
En natuurlijk de bananen niet vergeten ­čÖé

Werkwijze:
Enkele uren op voorhand breng je de slagroom met de boter aan de kook. Rasp de witte chocolade en schenk hier de slagroom met de boter op. Roer goed door totdat de chocolade gesmolten is. Zet het mengsel in de koelkast en laat het terug ijskoud worden.

Maak het deeg door alle ingredi├źnten behalve de melk in de kitchenaid te mengen met elkaar. Als het deeg nog wat plakkerig is hoef je de melk niet toe te voegen. Is het deeg ietwat droog dan kun je de melk wel toevoegen. Laat het deeg een 3 kwartier rijzen en kneed het dan nog eens door. Rol het deeg uit tot een ronde lap die iets groter is dan je bakvorm en leg de lap erin. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de bodem blind in de oven op 180┬░. Na het bakken direct ontvormen en volledig laten afkoelen.

Neem de witte chocolade en doe deze in de kitchenaid. Klop hem op totdat hij mooi stijf is. Vul de vlaai met de mousse en strijk glad af. Leg hierop de gesneden bananen. Werk af met taartina ( volg de gebruiksaanwijzing op het pakje ).

De vlaai is zeer lekker maar wel zoet van smaak. Heb je het liever minder zoet ? Neem dan fruit dat ietwat zurig is zoals aardbeien en frambozen.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

 

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten