Benodigdheden:

250 gr pure chocolade
250 gr zachte boter
300 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
4 eieren
300 gr bloem
1 zakje bakpoeder
50 gr cacaopoeder
200 ml baileys
1/2 tl olie

Werkwijze:

Rasp 50 gr chocolade fijn. Klop de boter samen met de suiker en de vanillesuiker tot een mooie witte creme. Klop er 1 voor 1 de eieren door. Voeg de geraspte chocolade toe. Meng de bloem met de bakpoeder en de cacao en zeef deze al eens in een aparte kom. Voeg nu telkens wat bloem onder het beslag. Wissel dit af met een scheutje baileys. Klop door tot je een mooi beslag hebt.

Bak de tulband af in een voorverwarmde oven van 175°C in ca 45 minuten. Doe altijd de prikkertest en laat het hem nog iets langer staan als hij nog niet gaar is. Haal de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen.

Hak de overige 200 gr chocolade fijn en smelt deze samen met de olie au bain-marie. Roer goed door en laat het een beetje afkoelen. Verdeel het mooi over de tulband.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten