Ingredi├źnten:

200 gr suiker
250 ml room ( niet opkloppen)
250 gr bloem
50 gr aardappelzetmeel
15 gr bakpoeder
zakje vanillesuiker
Vleugje kaneel
3 eieren
3 dikke appels waarvan 1 in kleine stukjes en de rest in halve schijven snijden.

Werkwijze:

Klop de eieren samen met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtige ruban. Voeg de room toe en klop even door totdat alles gemengd is. Zeef nu de bloem, aardappelzetmeel en het bakpoeder boven de kom en klop door tot een luchtig beslag. Giet het beslag in een ingevette en bebloemde springvorm.
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd 1 appel in stukjes en meng onder het beslag. De andere 2 appels in halve manen snijden. Besprenkel de appelschijven met citroensap en een vleugje kaneel. Rangschik ze met de bolle kant naar boven in het beslag. Laat ze een beetje overlappen zodat je een rooseffect krijgt.
Bak de appelroom cake gaar in ca 45 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180 ┬░C.

Smakelijk !

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten