Appleflappen van gistdeeg voor 15 Ć  18 stuks.

Benodigheden voor het deeg :

600 g bloem
2,5 dl melk
30 g verse gist
25 g zelfgemaakte vanillesuiker
1 Vanillestokje
100 g eieren
10 g zout
250 g zachte margarine.

Vulling :

600 g appelmoes
1 koffielepel kaneel
Eventueel gewelde rozijnen

Bereiding:

Schil de appelen en snijd ze in stukjes en doe ze in een keteltje. Voeg suiker en kaneel toe en roer goed door. Voeg de gewelde rozijnen toe en roer door. GEEN extra water toevoegen !! Laat de appeltjes koken tot ze zacht zijn. Haal ze van het vuur en laat ze een beetje afkoelen.

Meng een beetje lauwe melk met de gist en het zaad van het vanillestokje. Meng verder alle ingrediƫnten in de keukenmachine en laat de machine al draaien. Voeg de melk met gist en vanille toe en laat de machine mengen. Voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe.

Let op, het deeg mag niet te nat worden. Het moet een mooie bewerkbare bol deeg zijn na een tiental minuten kneden.

Haal het deeg uit de kom en maak bolletjes van 75 gram. Rol deze uit tot ovale lapjes en doe er een lepel appelmoes op. Bestrijk de randen met eigeel en plak de flap dicht. Maak aan de bovenkant een klein gaatje zodat de stoom eruit kan. Leg de flappen op een ingevet bakblik en laat ze ongeveer een uur rijzen. Bestrijk de flappen met eigeel aangelengd met een beetje melk. Bakken op 235 graden ca 15 minuten.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten