Schwartzwalder kirsch taart

Ingrediënten voor de biscuit:

5 eieren
150 gr suiker
100 gr bloem
50 gr maizena
50 gr cacaopoeder
1 koffielepel bakpoeder
Een scheutje vanille extract of voeg de zaadjes van een vanillestokje toe bij de eieren en de suiker.

Werkwijze:

Warm de oven voor op 175 °. Splits de eieren en klop de eidooiers samen met 2 eetlepels suiker au bain-marie tot een temperatuur van 50 °. Neem de eidooiers van het vuur en klop ze tot een stevige ruban. Neem een vetvrije kom en klop hier in de eiwitten stijf met de suiker die je gedeeltelijk steeds toevoegt. Wanneer je een mooie stijve, glanzende massa hebt verdeel je 1/3 hiervan met de ruban. Neem een spatel en schep het eiwit er voorzichtig onder. Leg de rest van het eiwit er boven op. Neem de bloem, maizena, cacaopoeder en bakpoeder en zeef dit uit boven de kom. Spatel de bloem er voorzichtig onder tot je een mooie luchtige massa hebt. Neem de bakvorm en vul deze met het beslag. Bak af in ca 30 à 35 minuten. Doe altijd de prikkertest om te kijken of je biscuit gaar is. Laat de biscuit volledig afkoelen.

Voor de vulling:

1 pot kersen op sap
30 gr aardappelzetmeel
30 gr suiker
1 el kirsch

Werkwijze:

Doe het sap in een pan samen met de suiker en het aardappelzetmeel en breng dit al roerend aan de kook. Voeg de eetlepel kirsch toe en de kersen en roer goed door. Laat het geheel afkoelen.

Voor de afwerking:

1 liter slagroom 40% vetgehalte
1 zakje vanillesuiker
suiker naar smaak
chocoladekrullen

Werkwijze:

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en de suiker naar smaak.

Opbouw taart:

Neem de taart en snijd hem in 2 of 3 lagen (ik gebruikte 3 lagen). Vul de eerste laag met een gedeelte van de kersen en leg hierop een flinke dot slagroom. Verdeel en strijk netjes uit. Leg de 2de laag erop en leg de rest van de kersen erop en een flinke dot slagroom. Verdeel en strijk uit. Leg de toplaag erop en smeer nu de zijkanten mooi af met slagroom. Versier de zijkant met de chocoladekrullen. Smeer de bovenkant licht in met slagroom. Doe de rest van de slagroom in een spuitzak en maak mooie rozetten op de taart. Werk af met chocoladekrullen en eventueel nog een paar extra kersen.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten