Aardbeien zandtaartjes

Voor ca 10 kleine taartjes van 8 cm doorsnede

Ingrediënten voor het zanddeeg:

250 gr bloem
6 gr bakpoeder
180 gr zachte echte boter
90 gr suiker
90 gr lichtbruine basterdsuiker
1 eidooier
1 snuif zout
Vanille extract

Ingrediënten voor de banketbakkersroom:

1/2 liter melk
125 gr suiker
1 eidooier
50 gr puddingpoeder (Imperial of custard)

Ingrediënten voor de topping:

Bakje aardbeien in blokjes gesneden
100 gr gesmolten chocolade (puur, melk of witte chocolade)
1 Zakje taartina (zie gebruiksaanwijzing op het zakje)
200 ml slagroom 40% vetgehalte met suiker naar smaak

Werkwijze:

Meng alle ingrediënten voor het zanddeeg onder elkaar en laat het een uurtje rusten in de koelkast.

Neem 400 ml melk en doe hier de suiker bij. Zet in een pan op het vuur en breng aan de kook. Meng de resterende 100 ml melk met de eidooier en het puddingpoeder. Wanneer de melk kookt voeg je deze bij de 100 ml, goed roeren en alles terug in de pan schenken. Breng opnieuw al roerende aan de kook totdat je een mooie dikke pudding krijgt. Laat de pudding afkoelen in eens schaal en dek de pudding (niet de schaal) af met plastic folie zodat er geen vel op komt.

Was de aardbeien en snij ze in blokjes. Smelt de chocolade. Klop de slagroom samen met de suiker volledig stijf en doe deze in een spuitzak. Zet de slagroom in de koelkast tot de afwerking.

Rol het zanddeeg uit en bekleed de kleine taartvormpjes ermee. Bak ze af in een voorverwarmde oven van 180°C in ca 12 tot 15 minuutjes. Na het bakken ontvormen en laten afkoelen op een taartrooster.

Afwerking:

Klop de banketbakkersroom op tot een mooie smeuïge crème en vul de taartjes hiermee. Leg er de aardbeitjes op en werk ze af met de taartina. Trek met de gesmolten chocolade enkele streepjes over de taartjes en zet ze een 10 minuutjes koud weg. Spuit met de slagroom een mooie toef op de taartjes.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten